Ingredientai
- Žuvis 275 g rūkytos menkės ar jūros lydekos
- Lašiša 175 g šviežios
- Pienas 450 ml
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt. vidutinio dydžio
- Laurų lapai 1 vnt.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. grūdelių ir žiupsnelis maltų
- Gvazdikėliai 2 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt. ir 2 kietai virti kiaušiniai
- Bulvės 275 g
- Petražolės 2 valg. š. susmulkintų petražolių lapelių
- Krapai 1 valg. š.
- Miltai 50 g truputis miltų maltinukams pavolioti
- Džiūvėsiai 50 g truputis džiūvėsėlių maltinukams pavolioti
Kaip gaminti
1. Rūkytą žuvį ir lašišą sudėkite į puodą, supilkite pieną, įmeskite trečdalį svogūno roputės, nuskustą morką, laurų lapelį, suberkite pipirus ir gvazdikėlius. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar 6 min.
2. Likusį svogūną smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepinkite, kol suminkštės.
3. Bulves išvirkite, nusunkite ir sugrūskite košę.
4. Praaušusią žuvį išgriebkite iš puodo ir sumaigykite šakute. Pieną perkoškite. Vieną kiaušinį išplakite. Virtus kiaušinius nulupkite ir sukapokite.
5. Į vieną dubenį sudėkite žuvį, bulvių košę, keptus svogūnus, virtus kiaušinius, žalumynus ir plaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišykite. Jei masė per kieta, įpilkite perkošto pieno. Pagardinkite maltais pipirais.
6. Drėgnomis rankomis suformuokite norimo dydžio maltinukus.
7. Likusį kiaušinį išplakite. Į atskiras lėkštes įberkite miltų ir džiūvėsėlių. Kiekvieną maltinuką pavoliokite miltuose, kiaušinyje ir galiausiai – džiūvėsėliuose. Paruoštus maltinukus dėkite į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai 2 val.
8. Paskui iškepkite keptuvėje įkaitintame likusiame aliejuje (po 5 min. kiekvieną pusę) ir arba iš karto patiekite, arba laikykite šiltoje orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita