Ingredientai
- Faršas 400 g 400 - 450 karpių
- Kiaušiniai 3 vnt. 2 kietai virti
- Manai 5 g 1 arbat. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Želatina 30 g 1 pakelis skirtos žuvų drebučiams ruošti
- Pomidorai 10 vnt. vyšniniai
- Petražolės 1 sauja
Kaip gaminti
1. Želatiną paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir šiek tiek atvėsinkite. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pagardinkite pipirais ir druska. Iš paruoštos masės formuokite kukuliukus ir apie 15 minučių virkite sūdytame vandenyje. Išgriebkite kiaurasamčiu ir gerai nuvarvinkite. Į keturis nedidelius dubenėlius įpilkite po 3–4 šaukštus paruošto želatinos sultinio ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
2. Vyšninius pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant sustingusio sluoksnio, padėkite kelis lapelius petražolių, apšlakstykite pomidoriukus želatinos sultiniu ir vėl dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tada užpilkite želatinos sultinio tik tiek, kad būtų apsemti pomidorai, ir vėl sustingdykite. Sudėkite likusius kukulius, užpilkite sultinio, kad juos apsemtų, ir vėl dėkite į šaldytuvą. Kiaušinius nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant kukulių. Užpilkite likusiu želatinos sultiniu ir per naktį laikykite šaldytuve. Kitą dieną panardinkite dubenėlius į karštą vandenį, kraštus apipjaukite peiliu, pakratykite, kad drebučiai atšoktų nuo kraštų, dugno, ir išverskite į lėkštes.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita