Ingredientai
- Miltai 150 g
- Miltelinis cukrus 60 g
- Sviestas 100 g 90 g tešlai, 10 g kepimui ir skardai patepti
- Kiaušiniai 2 vnt. 2 tryniai, 1 baltymas
- Vanduo 1 valg. š.
- Obuoliai 120 g
- Cukrus 50 g
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1 Miltus sumaišykite su cukrumi, sudėkite kvadratėliais supjaustytą sviestą. Sviestą suminkykite su miltais. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įpilkite šaukštą vandens ir suminkykite tešlą.
2. Ant sviestinio popieriaus iškočiokite apvalią formą, kraštus (maždaug 1 cm pločio) apipjaustykite. Ta juostele apjuoskite gilesnės apvalios formos kraštus.
3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite riekutėmis. Vieną šaukštą sviesto ištirpinkite keptuvėje, suberkite cukrų, cinamoną, vanilinį cukrų. Kaitinkite tol, kol ištirps cukrus. Tada sudėkite obuolius ir, uždengę dangčiu, troškinkite 10 minučių, kol obuoliai taps minkšti. Nuėmusios dangtį ir dar pakaitinkite apie 5 minutes.
4. Gautą masę atšaldykite. Obuolius sudėkite į sviestu pateptą formą ir uždenkite tešla, gerai apspauskite kraštus. Viršų patepkite baltymais ir apibarstykite milteliniu cukrumi.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių.
6. Pyragą patiekite inde, kuriame jis kepė ir valgykite karštą kartu su plakta grietinėle arba ledais.