Ingredientai
- Biskvitas: apvalus 1 vnt.
- Grietinė 200 g
- Sutirštintas pienas 400 g skardinė
- Obuolių tyrė: konservuota 5 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis
- Obuoliai 2 vnt. dideli
- Sviestas 1 valg. š.
- Sultys 50 ml obuolių - glajui
- Kukurūzų krakmolas 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Grietinę išplakti maišikliu iki purumo, toliau plakant supilti sutirštintą pieną, sudėti obuolių tyrę, įmušti kiaušinį, suberti vanilinį cukrų ir plakti, kol masė pasidarys vienalytė.
2. Apvalią kepimo formą patepti sviestu, įdėti biskvitą, ant jo supilti paruoštą masę ir 190ºC karštumo orkaitėje kepti apie 30 min.
3. 0buolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Jas išdėlioti ant pyrago ir aplieti karštu glajumi.
4. Glajui obuolių sultis sumaišyti su krakmolu ir cinamonais, užvirinti ir ant mažos ugnies maišant virti, kol sutirštės.
5. Iki patiekiant pyragą keliolika minučių palaikyti išjungtoje, bet dar karštoje orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Edita“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita