Ingredientai
- Sviestas 100 g
- Cukrus 150 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Pienas 6 valg. š.
- Jogurtas 150 ml natūralus be priedų
- Miltai 280 g
- Bananai 3 vnt.
- Juodasis šokoladas 1 vnt. trupintas
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. nutarkuota pusės citrinos žievelė
- Vanilė 1 vnt. ankštis
Kaip gaminti
1. Sviestą atšildykite iki kambario temperatūros ir labai gerai išsukite su cukrumi.
2. Kiaušinius gerai išplakite ir pildamos plonyte srovele po truputį įmaišykite į sviestą.
3. Šluotele įplakite jogurtą, pieną, šakute sutrintus bananus, viską gerai išmaišykite.
4. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, peilio galu išskobkite sėklytes, suberkite į tešlą. Tuomet suberkite nutarkuotas citrinos žieveles.
5. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį įmaišykite į tešlą. Kai neliks miltų gumulėlių, suberkite šokoladą ir atsargiai išmaišykite.
6. Kekso formą patepkite riebalais ir supilkite tešlą. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min.