Ingredientai
- Sviestas 120 g
- Cukrus 80 g
- Vanilinis cukrus 15 g 1 pakelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltai 250 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Riešutai 50 g kapotų
- Pienas 80 ml
Kaip gaminti
1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.
2. Suberkite išsijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną, riešutus (dalį palikite pabarstyti), supilkite pieną ir gerai išmaišykite.
3. Dvylika popierinių (galima kepti ir metalinėse arba silikoninėse) keksiukų formelių sudėkite į skardą ir iki pusės pripildykite tešlos. Apibarstykite likusiais riešutais.
4. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Prieš patiekiant popierines formeles nuo keksiukų galite nuimti ir sudėti juos į naujas – bus patogiau valgyti.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė