Ingredientai
- Kalakutiena 1 kg filė
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Paprikos 1 vnt. raudona
- Cukinijos 1 vnt. maždaug 20cm
- Sūris 100 g fermentinis
- Majonezas 100 g
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti pagal skonį
- Aliejus 4 arbat. š. šlakelis
Kaip gaminti
1. Supjaustytą kalakutienos filė apibarstykite paukštienos prieskoniais ir sudėkite į truputį aliejumi pateptą kepimo formą.
2. Mėsą apdėkite daržovėmis: pusžiedžiais supjaustytais svogūnais, riekelėmis supjaustyta cukinija ir savo nuožiūra susmulkinta paprika. Daržovių sluoksnį pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Viską apiberkite tarkuotu sūriu ir majonezu. Majonezas geriausia tiktų liesesnis.
3. Atsikirpkite folijos ir kepimo formą su paruoštu turiniu uždenkite. Šaukite viską į iki 180 ºC įkaitintą orkaitę 50 minučių.
4. Iškepusią kalakutieną negailėdami apiberkite kapotais žalumynais, garnyrui patiekite virtų bulvių ar bulvių košės, žalių arba marinuotų agurkų.
Šaltinis: JI24.lt
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita