Ingredientai
- Bananai 3 vnt.
- Rudasis cukrus 100 g
- Vanduo 50 ml
- Grietinėlė 20 ml 13 proc. riebumo
- Auksaspalvis sirupas 2 valg. š.
- Sviestas 40 g
Kaip gaminti
1. Ant silpnos ugnies užkaiskite vandenį su cukrumi ir sirupu. Pamaišykite.
2. Kai cukrus ištirps, įdėkite sviesto ir išlydykite jį. Supilkite grietinėlę.
3. Visą laiką karamelę laikykite ant viryklės. Kai masė ims virti, palikite ją kunkuliuoti kokias 5–7 minutes. Žinoma, pažiūrėkite, kad nevirstų per kraštus, bet stenkitės beveik nemaišyti.
4. Kol karamelė virs, supjaustykite bananus griežinėliais. Sudėkite juos į keptuvę su gabalėliu sviesto. Per porą minučių apkepinkite bananus iš abiejų pusių. Dėkite į lėkštę, užpilkite karamele ir tiekite į stalą.
Karamelė stingsta greitai, todėl desertą reikia valgyti karštą. Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Ievos receptai“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita