Ingredientai
- Pastarnokas 400 g
- Morkos 400 g
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Citrinos sultys 4 valg. š.
- Imbieras 1 arbat. š. maltas
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Medus 3 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės sutraiškytos
- Lazdynų riešutai 100 g
- Čiobreliai 5 vnt. šakelės šviežių
Kaip gaminti
1. Nuskutame pastarnokus ir morkas. 5 minutėms sumetame į verdantį vandenį, nukošiame. Daržovių nebūtina apvirti, bet man taip skaniau. Galite ir tiesiai kepti orkaitėje.
2. Visus ingredientus, išskyrus riešutus, sumaišome. Gauta mase užpilame pastarnokus ir morkas, permaišome viską, kad tolygiai pasidengtų.
3. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30–40 min., arba kol iškepa.
4. Lazdyno riešutus sausai pakepiname keptuvėje, atvėsiname, nulupame odelę ir užberiame ant iškeptų daržovių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai