Ingredientai
- Morkos 2 vnt. vidutinio dydžio
- Burokėliai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Salierai 1 vnt.
- Pastarnokas 1 vnt. vidutinio dydžio
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Medus 1 valg. š.
- Vyno actas 1 valg. š. (baltojo vyno)
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovintų
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovintų
- Saulėgrąžos 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Visas daržoves nulupkite, nuplaukite ir (pasitelkę kantrybę) supjaustykite kubeliais – jie turėtų būti maždaug 1 kubinio cm dydžio (tik svogūną pjaustykite dar smulkiau). Jei kantrybės neturite, tuomet tiks ir daržovių lazdelės. Suberkite į dubenį.
- Atskirame mažame dubenėlyje sumaišykite aliejų, actą ir medų, kol gausite skystą tyrelę. Supilkite ją ant daržovių ir gerai rankomis permaišykite.
- Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, suberkite ir vienu sluoksniu paskleiskite daržoves. Pabarstykite jas prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais ir pašaukite į iki 180C įkaitintą orkaitę.
- Kepkite apie 20-30 min porąsyk pamaišydami. Daržovės turi būti iškepusios, tačiau dar išsaugojusios traškumą. Jei iškepusios salotos jums pasirodė kiek sausokos, tiesiog užpilkite dar šaukštą ar porą alyvuogių aliejaus.
- Kol daržovės kepa, keptuvėje nuolat maišydami pakepinkite saulėgrąžas. Jas ant salotų berkite tik prieš pat valgant, kitaip praras traškumą.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos