Ingredientai
- Kiauliena 600 g šonkauliukų
- Imbieras 5 g nedidelis gabalėlis šaknies
- Medus 4 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės ir keli laiškiniai česnakai
- Sojų padažas 3 valg. š. tamsaus
- Ryžių actas 3 valg. š.
- Sezamų aliejus 2 valg. š.
- Pomidorų padažas 100 ml natūralaus
- Žvaigždinis anyžius 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite po vieną ir sumeskite į nedidelį puodą su trupučiu vandens, 2 šaukštais medaus ir anyžiumi, pavirkite apie 15 minučių, tada išgriebkite ir gerai nuvarvinkite.
2. „Wok“ keptuvėje sezamų aliejuje pakepinkite smulkintą česnaką, tarkuotą imbierą, sumeskite nusausintus šonkauliukus ir maišydamos kepkite apie 45 sekundes ant didelės ugnies, kol mėsa dailiai apskrus.
3. Tada šonkauliukus išgriebkite, ugnį sumažinkite iki vidutinės, sukrėskite į keptuvę likusį medų ir ištirpinkite.
4. Kai medus paruduos, vėl sumeskite šonkauliukus, supilkite ryžių actą, sojų padažą, sukrėskite pomidorų padažą, suberkite smulkintus laiškinius česnakus ir ant mažos ugnies kaitinkite apie 15 minučių, kol padažas sutirštės.
5. Šonkauliukus tiekite išgriebusi iš padažo. Padažą supilkite atskirai į indelį.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita