Ingredientai
- Kiauliena 400 g sprandinė
- Džiovinti pomidorai 1 vnt. pakuotė
- Druska 2 žiupsnelis pagal skonį – vyniotiniui ir ananasų padažui
- Pipirai 2 žiupsnelis juodieji – pagal skonį vyniotiniui; baltieji – ananasų padažui
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. pagal skonį
- Šoninė: (gabalėlis; karštai rūkyta ir plonai pjaustyta) 1 vnt.
- Ananasai 1 vnt. indelis konservuotų; tinka ir šviežių – ananasų padažui
- Svogūnai 1 vnt. raudonasis – ananasų padažui
- Salotos 1 sauja lapų – ananasų padažui
- Sultys 2 valg. š. šlakelis citrinų – ananasų padažui
- Alyvuogių aliejus 10 ml šlakelis – ananasų padažui
Kaip gaminti
- Supjaustykite sprandinę gabaliukais, t. y. kaip kepsnį. Recepto autorei gavosi keturi gabaliukai.
- Plonai juos išmuškite, pabarstykite pipirais, druska, žolelėmis ir palikite pasimarinuoti.
- Imkite mėsą ir dėkite visus keturis gabaliukus vieną prie kito.
- Sudėkite šoninę, pomidorus ir susukite kaip vyniotinį, gerai suspauskite.
- Ištepkite foliją ją aliejumi ir įdėkite į ją vyniotinį. Gerai užsukite, dėkite į kepimo indą ir pašaukite ją maždaug valandai į 220 °C orkaitę (kepimo laikas priklauso nuo vyniotinio dydžio).
Tiekiame su ananasų padažu:
- Ananasus, salotų lapus, svogūnus supjaustykite labai smulkiai. Paskaninkite druska, pipirais.
- Pagal skonį pilkite citrinų sulčių, aliejaus ir sumaišykite.
- Jei norite aštriau, galite supjaustyti aitriosios paprikos gabaliuką.
Receptą atsiuntė Helena Jagello
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita