Ingredientai
- Faršas 700 g 700 - 800 kiaulienos
- Džiūvėsiai 3 valg. š.
- Kumpis 8 riekės šalto rūkymo arba šoninė
- Agurkai 4 vnt. 4 - 5 maži, marinuoti
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Garstyčios 1 valg. š.
- Aliejus 100 ml
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Kiaulienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, garstyčiomis, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite.
2. Faršą padalykite į 4 lygias dalis ir išklokite ant folijos. Ant viršaus uždėkite po du kumpio ar šoninės griežinėlius, agurkėlį ir susukite.
3. Suktinukus dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi (sudūrimu į apačią ir arti vienas kito, kad neišsivyniotų) ir apkepkite iš visų pusių. Paskui suktinukus sudėkite į aliejumi pašlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė