Ingredientai
- Bulvės 800 g
- Kiaušiniai 1 vnt. didelio - plakto
- Muskatas 1 arbat. š. malto
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Miltai 300 ml
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Aliejus 5 ml šlakelis
Kaip gaminti
- Bulves nuplaukite ir išvirkite su lupenomis.
- Atvėsinkite ir nulupkite.
- Sumalkite ir įmaišykite druską, muskatą bei paplaktą kiaušinį.
- Suberkite pusę miltų, kepimo miltelius ir šlakelį aliejaus, viską išmaišykite.
- Suberkite likusius miltus ir suminkykite gana lipnią tešlą.
- Drėgnomis rankomis formuokite kamuoliukus ir dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
- Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 210 laipsnių, kol bulvinukai tolygiai paruduoja. Valgykite karštus.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita, Lietuvių