Ingredientai
- Aliejus 2 valg. š. kokosų
- Kukurūzai 200 g spragėsiai kad padengtų prikaistuvio dugną
- Sirupas 100 arbat. š. „Dansukker“ šviesiojo sirupo
- Miltelinis cukrus 130 g „Dansukker“ cukraus miltelių
- Soda 0,5 arbat. š. maistinės sodos
Kaip gaminti
- Vidutiniame arba dideliame prikaistuvyje įkaitinkite 1 šaukštą kokosų aliejaus.
- Sudėkite spragėsius, kad padengtų prikaistuvio dugną.
- Uždėkite dangtį, retkarčiais pakratykite. Kaitinkite, kol kukurūzai išspragės. Atidėkite į šalį.
- Į mažą prikaistuvį supilkite sirupą, suberkite cukrų, įdėkite 1 šaukštą kokosų aliejaus. Užvirkite. Virkite 3–4 minutes, kol masė pradės tirštėti.
- Nuimkite nuo ugnies, suberkite maistinę sodą, greitai užpilkite ant spragintų kukurūzų ir išmaišykite.
- Kukurūzus išverskite ant kepimo popieriaus ir leiskite atvėsti.
Patarimas: orui nepralaidžiame inde galima laikyti iki 3 dienų.
Receptas DANSUKKERKategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita