Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Pievagrybiai 225 g ar bet kokie kiti mėgstami grybai
- Porai 2 vnt. baltoji dalis
- Bulvės 2 vnt.
- Šaldyti žirneliai 2 puodelis žalieji
- Špinatai 225 g
- Sultys 2 arbat. š. citrinų
- Jogurtas 1 puodelis ¼ puodelio - liesas be priedų
Kaip gaminti
- Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite grybus ir kepkite, kol jie pasidarys aukso spalvos, tuomet suberkite pjaustytus porus.
- Į puodą supilkite 1,25 l vandens, sudėkite pjaustytas bulves. Užvirinkite ir virkite apie 15 minučių.
- Pridėkite žaliųjų žirnelių, špinatų ir troškinkite dar 10 minučių. Kai sriuba bus paruošta – sutrinkite iki vientisos masės elektriniu trintuvu. Jeigu ji per daug tiršta, tuomet įpilkite šiek tiek vandens.
- Paskaninkite druska, pipirais, citrinos sultimis bei jogurtu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita