Ingredientai
- Bulvės 500 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Grietinėlė 100 g
- Sviestas 20 g
- Džiūvėsiai 1 sauja maltų
- Bulvių prieskoniai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Parmezano sūris 100 g tarkuoto
- Sūris 100 g ementalio
- Gorgonzolos sūris 100 g
- Kumpis 100 g virto kiaulienos
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. laiškinių česnakų, baziliko arba rozmarino
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite ir sutarkuokite burokine trintuve. Tarkius sumaišykite su kiaušiniu, grietinėle ir bulvių prieskoniais. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
2. Plačią kepimo formą ištepkite sviestu ir dugną bei sieneles pabarstykite džiūvėsėliais. Sudėkite tarkius ir paspaudžiant išlyginkite.
3. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
4. Ant iškepusio pagrindo išdėliokite kumpį, paplėšytą sūrį, pabarstykite tarkuotu parmezanu. Vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite dar apie 10 minučių, kol išsilydys sūris.
5. Patiekite pabarstę turimais žalumynais.