Ingredientai
- Sviestas 150 g 100 g minkšto ir 50g - apkepimui
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Varškė 500 g 22 proc. riebumo
- Džiūvėsiai 200 g 100g - malti ir 6 valg. š. - apkepimui
- Miltai 200 g
- Cukrus 60 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Slyvos 600 g įdarui
- Medus 2 valg. š. 2 - 3 valg. š. - įdarui
- Krakmolas 1 valg. š. įdarui
- Gabalinis cukrus: (įdarui) 12 vnt.
- Grietinėlė 100 ml 35 proc. riebumo - patiekimui
- Vanilinis cukrus 15 g 1 pakelis - patiekimui
Kaip gaminti
1. Sviestą ir kiaušinius trinkite tol, kol pasidarys puri masė. Įmaišykite varškę, džiūvėsius, miltus, cukrų, žiupsnelį druskos.
2. Dvylika slyvų perpjaukite, išimkite kauliukus. Likusias supjaustykite kubeliais, sumaišykite su medumi, 100 ml vandens ir virkite 5 minutes. Krakmolą sumaišykite su šaukštu šalto vandens, supilkite į slyvų kompotą, išmaišykite ir užvirinkite. Nukelkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.
3. Drėgnomis rankomis iš varškės masės suformuokite paplotėlius, ant kiekvieno uždėkite po pusę slyvos.
4. Į slyvų puseles įsprauskite po gabalėlį cukraus, padarykite kukulius. Virkite pasūdytame vandenyje maždaug 15 minučių.
5. Sviestą ištirpinkite keptuvėje, suberkite džiūvėsius ir trumpai pakepinkite. Toliau kaitindami sudėkite išvirtus nuvarvintus kukulius ir maišydami apvoliokite kepintais džiūvėsiais. Grietinėlę su vaniliniu cukrumi plakite tol, kol pasidarys puri masė.
6. Kukulius patiekite su vaniline grietinėle ir slyvų kompotu.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita