Ingredientai
- Kuskusas 230 g
- Vanduo 500 ml verdančio arba sultinio
- Pomidorai 2 vnt.
- Citrinos 1 vnt. šlakelis citrinos sulčių
- Aliejus 1 valg. š. patepti formelėms
Kaip gaminti
1. 230 g kuskuso kruopų užpilti 0,5 l verdančio vandens arba sultinio (jei pilamas vanduo, reikės daugiau prieskonių), išmaišyti ir palikti pusvalandį brinkti.
2. Į išmirkusias kruopas įmaišyti 2 kubeliais supjaustytus pomidorus, pasūdyti, pagardinti šlakeliu citrinų sulčių.
3. Masę sudėti į aliejumi pateptas formeles (rinktis tokias, kurias galima kaitinti orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje). Masę gerai suspausti ir bent valandą palaikyti šaldytuve. Prieš patiekiant bokštelius pakaitinti (geriau – neišverstus iš formelių).
4. Šis garnyras tinka prie pikantiškų mėsos kepsnių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita