Ingredientai
- Kuskusas 300 g
- Citrinos 1 vnt.
- Džiovinti pomidorai 1 vnt. nedidelis indelis
- Fetos sūris 100 g nedidelis indelis, supjaustyto kubeliais
- Kedrinės pinijos 40 g sauja išlukštentų
- Alyvuogės 1 vnt. nedidelis indelis juodųjų be kauliukų
- Vanduo 250 ml virinto
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Bazilikai 10 g keli šviežių bazilikų lapeliai
Kaip gaminti
- Į šiltą virintą vandenį išspauskite citrinos sultis. Kruopas suberkite į dubenį, šį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Kruopas užpilkite citrina parūgštintu vandeniu, dubenį uždenkite puodo dangčiu ir palikite brinkti.
- Paruoškite kitus produktus: bazilikų lapelius susmulkinkite, alyvuoges perpjaukite pusiau. Fetą ir pomidorus nuvarvinkite, jei reikia, pomidorus dar pasmulkinkite. Fetą galima pakeisti pigesniu nenokintu sūriu, pvz., mocarela. Jį reikėtų supjaustyti kubeliais ir nors trumpam pamerkti į nuo pomidorų nupiltą aliejų.
- Kai kuskuso kruopos užtektinai išbrinks, nukaiskite puodą, kruopas, įpylus šlakelį aliejaus, gerai išmaišykite, kad nesušoktų į gumuliukus, ir palikite ataušti (maišant salotas visi komponentai turi būti vienodos temperatūros).
- Ataušusias kruopas sumaišykite su pomidorais, sūriu, alyvuogėmis, riešutukais, bazilikais, pagal skonį pasūdykite, jei reikia, dar įpilkite nuo pomidorų likusio aliejaus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita