Ingredientai
- Salotos 2 sauja mėgstamų salotų
- Kuskusas 1 st. išbrinkinto
- Apelsinai 3 vnt. 3 - salotoms ir 0,5 apelsino žievelės - padažui
- Mocarelos sūris 250 g
- Tunas 2 vnt. 2 skardinės konservuoto savo sultyse
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. 0,5
- Balzaminis actas 8 valg. š. padažui
- Klevų sirupas 4 valg. š. padažui
- Alyvuogių aliejus 8 valg. š. tyro - padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
- Į pasirinktą indą suberkite kuskusą ir sumaišykite su salotų lapais.
- Apelsiną nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu išdėliokite tarp salotų lapų.
- Ant viršaus gabalėliais sudėkite konservuotą tuną ir mocarelą.
- Padažui skirtus ingredientus suplakite šluotele, įtarkuokite apelsino žievelę, pasūdykite, įberkite pipirų. Padažu apšlakstykite paruoštas lėkštėje salotas.
Recepto autoriai: „Virtuvės mitų griovėjai“