Ingredientai
- Lašiša 450 g filė
- Porai 1 vnt. nedidelio poro baltosios dalies
- Sojų padažas 2 valg. š.
- Imbieras 10 g 1 cm gabaliuko
- Džiūvėsiai 15 g
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Sezamo sėklos 2 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Lašišą supjaustykite kuo smulkiau. Susmulkinkite porą, sutarkuokite imbierą. Viską sudėkite į dubenį ir išmaišykite, supilkite sojų padažą, suberkite pipirus ir dar kartą išmaišykite.
- Rankomis suformuokite 4 apvalius kotletus. Lėkštelėje sumaišykite džiūvėsėlius ir sezamų sėklas. Šiame mišinyje atsargiai apvoliokite kotletus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite kotletus ir kepkite po 4–5 minutes iš abiejų pusių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita