Ingredientai
- Faršas 600 g lašišų
- Linų sėmenys 3 valg. š. 3 - 4
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 3 valg. š. 3 - 4
- Žuvies prieskoniai 3 g pagal skonį
- Pipirai 2 žiupsnelis kotletams ir padažui
- Druska 2 žiupsnelis kotletams ir padažui
- Citrinos 1 vnt. sulčių - kotletams ir nutarkuotų žievelių - padažui
- Aliejus 3 valg. š.
- Grietinėlė 200 ml riebios - padažui
- Špinatai 400 g padažui
- Svogūnai 1 vnt. padažui
- Sviestas 2 valg. š. 2 -3 - padažui
- Česnakai 1 skiltelės 1 - 2 - padažui
Kaip gaminti
1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, linų sėlenomis, žuvų prieskoniais, pipirais bei druska. Įlašinkite citrinų sulčių, gerai išmaišykite ir leiskite 20–30 minučių pastovėti, kad sėlenos ir džiūvėsėliai išbrinktų. Iš paruošto faršo formuokite didesnius kotletus ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje, kol gražiai parus. Sudėkite kotletus į aliejumi pašlakstytą skardą ir kepkite orkaitėje dar 15 minučių.
2. Špinatus nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite. Svogūną ir česnako skilteles susmulkinkite ir apkepkite su sviestu, sudėkite špinatus ir maišydami kepkite kelias minutes, supilkite grietinėlę, suberkite pipirus, druską, žiupsnelį citrinų žievelių ir maišydami troškinkite, kol padažas pradės tirštėti. Tiekdami ant kotletų užpilkite padažo.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė