Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai 500 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis malti
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 1 valg. š. ir 1 valg. š. formai patepti
- Miltai 1 valg. š.
- Pienas 500 ml
- Muskatas 1 žiupsnelis tarkuotas
- Sūris 120 g tarkuotas fermentinis
- Lazanijos lakštai 250 g
- Kumpis 200 g griežinėliais pjaustytas virtas
Kaip gaminti
1.Brokolį nuplaukite, nusausinkite ir išskirstykite žiedynėliais. Įmeskite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 5 minutes. Išgriebtus žiedynus perliekite šaltu vandeniu.
2.Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūno gabaliukus. Pabarstykite miltais ir trumpai patroškinkite. Supilkite pieną, maišydami užvirkite, pabarstykite druska, maltais pipirais, tarkuotais muskatais ir ant mažos ugnies virkite 5 minutes.
3.Į padažą sudėkite brokolius ir pusę tarkuoto sūrio, išmaišykite. Kepimo formą ištepkite riebalais. Dėkite lakštą lazanijos, ant jos paskirstykite brokolius su padažu, išdėliokite kumpio griežinėlius, uždėkite dar vieną lakštą, ant jo paskleiskite likusius kumpio griežinėlius ir brokolius.
4.Viską apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje 30–35 minutes.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė