Ingredientai
- Jautiena 500 g riebesnės, geriausia – krūtininės
- Svogūnai 3 vnt. jei mažesni, dėkite 4
- Pomidorai 500 g
- Ryžiai 0,3 st.
- Petražolės 1 sauja smulkintos šviežios
- Kalendros 1 sauja smulkintos šviežios
- Tkemali padažas 1 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės arba pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Actas 1 valg. š. arba pagal skonį
- Prieskonių mišinys chmeli suneli 2 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Jautieną nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 8-10 stiklinių vandens ir virkite nugriebdami atsirandančias putas.
2. Po pusantros dviejų valandų sudėkite vandenyje praplautus ryžius, nuimtomis odelėmis ketvirčiais supjaustytus pomidorus, smulkiai supjaustytus svogūnus ir pusę žalumynų bei tkemali padažo pagal skonį. Virkite dar apie pusvalandį, prieš pabaigą sudėkite sutrintą česnaką, pipirus, chmeli suneli, acto ir druskos pagal skonį.
3. Patiekdami charčo lėkštėse apibarstykite žalumynais.