Ingredientai
- Makaronai 200 g ilgų, juostelės formos
- Druska 1 žiupsnelis
- Česnakai 1 skiltelės
- Moliūgo sėklos 50 g tamsiųjų
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Petražolės 20 g žiupsnelis kapotų
- Sūris 30 g tarkuoto - fermentinio
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Česnakų skiltelę išspauskite, sumaišykite su moliūgų sėklomis ir pakepinkite keptuvėje be riebalų.
3. Kepintas sėklas (kelias palikite papuoškite) sudėkite į elektrinio plaktuvo indą, supilkite alyvuogių aliejų, suberkite petražoles, tarkuotą sūrį ir sukite, kol pasidarys vientisa masė. Įmaišykite druskos, pipirų.
4. Išvirtus makaronus apibarstykite atidėtomis moliūgų sėklomis ir patiekite su padažu.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita