Ingredientai
- Makaronai 400 g spagečių
- Rikotos sūris 150 g
- Ožkų pieno sūris 100 g
- Parmezano sūris 1 sauja saujelė tarkuoto
- Alyvuogių aliejus 2 arbat. š.
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis žaliosios ankšties
- Česnakai 2 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Bazilikai 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 sauja keletas lapelių
Kaip gaminti
- Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir nukoškite.
- Ožkų pieno sūrį sutrupinkite šakute ir sumaišykite su rikota. Aitriąją papriką ir česnaką nuvalykite, smulkiai sukapokite.
- Pakepinkite įkaitintame aliejuje. Kai prieskoniai gardžiai pakvips, į keptuvę sukrėskite makaronus, sumeskite sūrius, suberkite bazilikus ir petražoles.
- Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Makaronus kaitinkite labai trumpai, kol išsilydys sūriai, ir iš karto patiekite.
- Kulinaro patarimas. Jeigu mėgstate sočiau, makaronus galite ruošti ir su grietinėlės padažu – pačioje pabaigoje jos pilkite į keptuvę ir išmaišykite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita