Ingredientai
- Tunas 185 g konservuotas
- Alyvuogių aliejus 80 ml
- Kaparėliai 2 arbat. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sultys 50 ml citrinų
- Petražolės 50 g
- Makaronai 375 g
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Konservuotą tuną gerai nusausinkite ir dubenėlyje sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei citrinų sultimis. Česnako skilteles gerai sutrinkite, taip pat sudėkite į dubenėlį. Sudėkite kaparėlius ir išmaišykite. Uždenkite ir palikite kambario temperatūroje keletą minučių pasimarinuoti.
2. Į sūdytą verdantį vandenį suberkite makaronus ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Išvirusius makaronus nukoškite ir apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi.
3. Užpilkite tuno ir kaparėlių padažą ant makaronų, suberkite smulkintas petražoles ir šiek tiek pakaitinkite. Pabarstykite šviežiai maltais pipirais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita