Ingredientai
- Makaronai 400 g
- Pomidorai 400 g konservuoti
- Tunas 140 g savo sultyse
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Pipirai 1 žiupsnelis 1/2 arbat. š. - aitriųjų
- Cukrus 1 žiupsnelis 1/2 arbat. š.
- Bazilikai 4 vnt. švieži lapeliai
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. Susmulkinkite svogūną, česnaką, konservuotus pomidorus.
2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite svogūnus. Suberkite česnaką, pomidorus, aitriuosius pipirus ir cukrų. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Užvirkite ir ant mažos ugnies troškinkite 5 minutes.
3. Tuną nuvarvinkite, susmulkinkite šakute, suberkite į padažą ir išmaišykite. Nukoštus makaronus sudėkite į padažą ir išmaišykite. Dėkite į lėkštes, užberkite smulkintų bazilikų lapelių. Jei reikia, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita