Ingredientai
- Makaronai 200 g vamzdelio formos
- Druska 2 žiupsnelis makaronams ir padažui
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Smidrai 200 g t. y. smidrai
- Sviestas 1 valg. š. padažui
- Miltai 25 g 1 arbat. š. padažui
- Grietinėlė 1 st. liesos – padažui
- Pipirai 1 žiupsnelis padažui
- Parmezano sūris 100 g smulkiai tarkuoto ar kitokio sūrio – padažui
- Česnakai 1 skiltelės padažui
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite pasūdytame ir šiek tiek pasaldintame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Smidrus nuplaukite, nupjaukite sukietėjusias dalis, stiebus 1–2 minutėms įmeskite į verdantį vandenį. Išgriebus nuvarvinkite.
3. Sviestą ištirpinkite keptuvėje ir trumpai pakepinkite miltus. Supilkite grietinėlę, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir užvirinkite. Suberkite tarkuotą parmezaną, įspauskite skiltelę česnakų ir gerai išmaišykite.
4. Makaronus ir smidrus sudėkite į lėkštes ir užpilkite sūrio padažo.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita