Ingredientai
- Makaronai 300 g ilgų plokščių, geriausia – tagliatelle, bet galite naudoti ir kitus patinkančius
- Grietinėlė 400 ml riebios; 300 ml apkepui ir 100 ml padažui
- Parmezano sūris 150 g
- Sūris 150 g puskiečio fermentinio, pvz., ementalio
- Pomidorų pasta 300 g padažui
- Cukrus 0,5 arbat. š. padažui
- Druska 2 žiupsnelis padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Išvirkite makaronus, kad jie dar būtų kiek kietoki (al dente) ir palikite kelioms minutėms, kad kiek pravėstų.
2. Stambiai sutarkuokite abiejų rūšių sūrį.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite makaronus, sūrį bei apkepui skirtą grietinėlę ir verskite į sviestu pateptą kepimo indą, išlyginkite viršų.
4. Kepkite 180 C temperatūroje 20-30 min – kol viršus gražiai apskrus.
5. Padažui pomidorų pastą pakaitinkite su prieskoniais (ragaukite, ar netrūksta saldumo, cukraus gali reikėti ir daugiau) ir užbalinkite grietinėle.
6. Pjaustykite apkepą gabaliukais, užpilkite padažu ir patiekite.