Ingredientai
- Makaronai 400 g norimos formos
- Faršas 300 g 300 - 400 g kiaulienos
- Svogūnai 1 vnt.
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Paprikos 2 vnt. keli griežinėliai geltonos ir raudonos
- Aliejus 2 valg. š.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Grietinėlė 1 st. neriebios
- Sūris 4 valg. š. 4 - 5 tarkuoto fermentinio
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Makaronų prieskoniai: 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir perliekite šaltu vandeniu, gerai nuvarvinkite. Faršą pakepinkite su smulkintu svogūnu, baigdami kepti sudėkite pjaustytą cukiniją, paprikas, pagardinkite prieskoniais ir dar kelias minutes pakepkite.
2. Į aliejumi pašlakstytą ar sviestu išteptą kepimo formą sudėkite pusę makaronų. Ant viršaus paskleiskite faršą su daržovėmis ir likusius makaronus. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir supilkite ant apkepo. Viršų pabarstykite fermentiniu sūriu. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
3. Jei viršus greitai parus, uždenkite folija, o šiek tiek vėliau nuimkite, kad gražiai apskrustų.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė