Ingredientai
- Jautiena 500 g malto kumpio
- Svogūnai 2 vnt.
- Morkos 3 vnt.
- Aliejus 3 valg. š.
- Pomidorų pasta: 140 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. 0,5 arbat. š. – maltos
- Petražolės 1 sauja šviežių
Kaip gaminti
- Sutarkuotas morkas dėkite į įkaitintą keptuvę.
- Morkoms sukritus, suberkite smulkintus svogūnus.
- Ant daržovių užbarstykite šiek tiek druskos, viską išmaišykite ir kepkite, kol daržovės dailiai apskrus. Iškepusias daržoves išimkite iš keptuvės.
- Įpilkite į keptuvę šiek tiek aliejaus ir sukrėskite maltą mėsą. Kepkite ant silpnos ugnies, pamaišykite kas 10 min., tiksliau tol, kol išgaruos visas iš mėsos išsiskyręs skystis.
- Į kepamą mėsą įberkite druskos, viską sumaišykite.
- Keptas morkas ir svogūnus elektriniu plakikliu sutrinkite iki vientisos masės ir sukrėskite į keptuvę su mėsa.
- Sudėkite pomidorų pastą, suberkite maltus aitriuosius pipirus. Gerai išmaišykite.
- Viską kepkite 2–3 minutes.
- Prieš tiekdami, pabarstykite šviežių smulkintų petražolių.
Receptą atsiuntė Gintarė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita