Ingredientai
- Jautiena 500 g malta
- Pomidorų padažas 200 ml aštrus
- Vanduo 200 ml
- Makaronai 200 g kriauklelių ar kitokių smulkių
- Paprikos 1 vnt. žalia arba raudona
- Petražolės 1 valg. š. smulkintos
- Česnakai 2 skiltelės
- Grietinė 150 g
- Druska 3 g 1/2 arbat. .š.
- Sūris 80 g fermentinis
- Aliejus 3 valg. š. kepti
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 3–4 minutes. Susmulkinkite papriką ir sudėkite į faršą. Supilkite pomidorų padažą, vandenį, suberkite traiškytą česnaką ir ant vidutinės ugnies troškinkite 8 minutes.
3. Sudėkite nuvarvintus makaronus, pasūdykite, išmaišykite ir troškinkite dar 2–3 minutes. Prieš tiekdami sudėkite grietinę, lengvai permaišykite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintomis petražolėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita