Ingredientai
- Kiauliena 500 g maltos
- Jautiena 500 g maltos
- Svogūnai 100 g
- Sviestas 2 valg. š.
- Duona 1 vnt. sužiedėjusi bandelė
- Pienas 125 ml
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Rozmarinai 1 valg. š. susmulkintų šviežių rozmarinų arba šaukštelis džiovintų
- Česnakai 2 vnt.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Į maltą mėsą sudėkite piene išmirkytą ir nuspaustą bandelę, su sviestu pakepintus svogūnus, įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus.
2. Paruoškite česnakus: išskirstykite skiltelėmis ir nulupkite.
3. Mėsos kukuliukus ir česnakų skilteles pakaitomis suverkite ant iešmų. Ant vidutinio karštumo žarijų vartydami kepkite maždaug 10 min.
Patarimas. Jei maltos mėsos masė per skysta, galima įberti truputį džiūvėsėlių ar manų kruopų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita