Ingredientai
- Kiauliena 1 kg maltos kiaulienos (arba kiaulienos ir jautienos mišinio)
- Pienas 125 ml
- Kiaušiniai 3 vnt. ir įdarui 6 kietai virti kiaušiniai
- Svogūnai 1 vnt.
- Krienai 1 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Petražolės 125 g Įdarui
- Duona 2 vnt. 2 riekės sužiedėjusio batono
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Į maltą mėsą sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, piene išmirkytą ir nuspaustą batoną, krienus, įmuškite kiaušinius, įberkite pipirų, pasūdykite ir gerai išminkykite. Mėsos masę sukrėskite ant celofano, uždenkite kitu celofano lakštu ir iškočiokite didelį stačiakampį. Po to viršutinį celofaną nuimkite.
2. Ant iškočiotos mėsos per patį vidurį viena eile sudėkite nuluptus kiaušinius, suvyniokite (be celofano), dėkite siūle į apačią ant riebalais pateptos aliuminio folijos ir kuo sandariau užlankstykite folijos kraštus. Viršuje pradurkite 2–3 skylutes, kad kepant galėtų išeiti garai.
3. 190 `C karštumo orkaitėje kepkite 45 min. Tada praplėškite ir praskleiskite foliją ir dar kepkite, kol apskrus viršus. Šiek tiek praaušusį vyniotinį supjaustykite griežinėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita