Ingredientai
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Migdolai 1 sauja
- Razinos 1 sauja geltonųjų
- Pomidorai 250 g vyšninių
- Kuskusas 1 puodelis kruopų
- Vanduo 2 puodelis verdančio
- Sviestas 20 g šalto
- Kuminai 1 arbat. š. malto
- Česnakai 1 arbat. š. miltelių
- Petražolės 1 vnt. pundelio šviežių
- Svogūnų laiškai 1 sauja pundelio
- Citrinos 1 vnt. 0,5 - sulčių
- Alyvuogių aliejus 20 ml šlakelis
- Medus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Migdolus pasmulkinkite peiliu, sumaišykite su razinomis, užpilkite šlakeliu karšto vandens ir po 10–15 minučių mišinį nusunkite.
- Svogūnus supjaustykite plonomis riekelėmis ir berkite į keptuvę su įkaitintu šlakeliu aliejaus.
- Įdėkite šaukštą medaus ir kepkite, kol svogūnai taps skaidrūs ir minkšti. Viską sumaišykite su riešutų bei razinų mišiniu, česnako, kumino milteliais.
- Pomidoriukus perpjaukite pusiau, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
- Kepkite kol šiek tiek suminkštės ir sudėkite į dubenį su svogūnų mišiniu.
- Kuskuso kruopas berkite į keptuvę su įkaitintu šlakeliu aliejaus, užpilkite verdantį vandenį ir citrinos sultis. Jei reikia, padruskinkite.
- Kepkite ant vidutinės kaitros, kol kruopos išbrinks ir taps sausos bei birios, tada viską suberkite į kepimo formą ir uždėkite gabalėliais supjaustytą sviestą.
- Įmaišykite svogūnų mišinį su pomidorais bei smulkintus žalumynus.
- Kepimo formą apdenkite folija ir pašaukite į orkaitę.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie 15–20 minučių. Patiekite karštą.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita