Ingredientai
- Mėtos 3 vnt. Kelios šakelės šviežių
- Rikotos sūris 500 g
- Medus 6 valg. š.
- Migdolai 4 valg. š. malti
- Brendis: 50 ml
Kaip gaminti
- Mėtų lapelius nuskabykite, nuplaukite, sukapokite (kelis palikite ledams papuošti).
- Rikotą kelis kartus pertrinkite per sietelį, sumaišykite su kambario temperatūroje arba vonelėje virš garų išlydytu medumi, mėtų lapeliais, žiupsneliu druskos, supilkite brendį, suberkite migdolus ir viską išplakite elektriniu plakikliu.
- Paruoštą ledų mišinį supilkite į plokščią sandariai uždaromą indą, dėkite į šaldytuvą, po valandos permaišykite šakute, kad neliktų ledo kristalėlių, ir vėl dėkite į kamerą. Taip ledus maišykite 3–4 kartus. Galite per naktį palikti šaldytuve. Tiekite su mėtų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita