Ingredientai
- Sausainiai 300 g
- Sviestas 195 g
- Obuoliai 4 vnt.
- Migdolai 120 g trintų
- Cukrus 60 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Citrinos 1 vnt. 0,5
Kaip gaminti
- Paprastus sausainius (recepto autorė naudojo Seimo) sutrinkite blenderiu.
- Ant silpnos ugnies išlydykite sviestą (130 g). Viską sumaišykite ir suberkite į kepimo indą.
- Kraštus suformuokite aukštesnius, dugną priplokite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Pagrindą kepkite apie 10min.
- Kol kepa, pasigaminkite torto vidurį. Cukrų sumaišykite su smulkintais migdolais (beje, recepto autorė naudojo caster cukrų, jei tokio neturite, reikėtų rinktis kuo smulkesnį).
- Išlydykite sviestą (65 g), gretai sumaišykite su biria mase.
- Įmuškite vieną kiaušinį tiesiai į tešlą. Kito baltymą išplakite iki standžių putų (likusio trynio šiam receptui nebeprireiks), tada atsargiai šaukštu viską sumaišykite ir užpilkite ant paruošto pagrindo.
- Nulupkite obuolius, padalinkite į dvi dalis, supjaustykite lygiomis riekelėmis. Kiekvieną aptepkite citrinos sultimis ir atsargiai dėkite ant pyrago.
- Kepkite 40 min. 160 laipsnių temperatūroje.
- Kai pyragas iškeps, galima apibrastyti milteliniu cukrumi.
Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Ievos receptai“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita