Ingredientai
- Svogūnai 1 vnt. supjaustytas kubeliais
- Alyvuogių aliejus 7 valg. š. 2 sriubos virimui ir 5 išvirusios pagardinimui
- Moliūgai 600 g geriausia tinka Hokaido, pjaustyto kubeliais
- Vištienos sultinys 600 ml
- Lęšiai 150 g raudonųjų
- Kokosų pienas 100 ml
- Citrinos sultys 1 valg. š.
- Druska 0,3 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Kalendros sėklos 2 valg. š. pagardinimui
- Moliūgo sėklos 2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, berkite svogūnus ir pakepinkite, kol pradės gelsti – apie 4 minutes. Tada suberkite moliūgo kubelius, pakepkite minutę, suberkite lęšius, supilkite vištienos sultinį ir leiskite ramiai virti apie 25–30 minučių.
2. Kai moliūgas bus minkštas ir lęšiai išvirę, sutrinkite sriubą elektriniu trintuvu, pagardinkite kokoso pienu, citrinos sultimis, pipirais, gal dar trupučiu druskos, jei sultinys nebuvo labai sūrus.
3. Pagardui elektrine trintuve sumalkite kalendrą ir moliūgo sėklas drauge su alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais.
4. Pilkite sriubą į lėkštes, apšlakstykite pagardu ir mėgaukitės.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos