Ingredientai
- Moliūgai 1 kg
- Pomidorai 2 vnt.
- Paprikos 1 vnt. žalia saldžioji
- Svogūnai 3 vnt. puodelis kapotų
- Sviestas 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Itališkų žolelių mišinys: 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir plaušus, nulupkite, minkštimą supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.
2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite odelę ir taip pat supjaustykite griežinėliais.
3. Papriką, išėmus sėklas, supjaustykite juostelėmis.
4. Apkepo inde daržoves sluoksniuokite taip: moliūgai, pomidorai, svogūnai, paprikos. Viršų apibarstykite druska, žolelėmis, apšlakstykite lydytu sviestu, uždenkite ir kepkite 160 °C orkaitėje 1,5 val. Dangtį nukelkite, atsargiai pamaišykite ir kepkite dar apie pusvalandį, kol viršus apskrus.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita