Ingredientai
- Rafinuotas rapsų aliejus 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Imbieras 2 valg. š. tarkuoto šviežio
- Česnakai 2 skiltelės
- Muskatas 0,5 arbat. š. tarkuoto; ir dar žiupsnelis pabarstyti patiekiant
- Sultinys 850 ml
- Morkos 500 g
- Pupelės 400 g konservuotų, su skysčiu
- Migdolai 4 arbat. š. smulkintų
Kaip gaminti
1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, imbierą, česnaką ir viską kepkite apie 5 minutes arba tol, kol suminkštės. Įmaišykite muskato riešutus ir pakepkite dar 1 minutę.
2. Supilkite sultinį, suberkite susmulkintas morkas, baltąsias pupeles su skysčiu, tuomet uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20-25 minutes arba tol, kol morkos truputį suminkštės.
3. Trečdalį gauto sriubos mišinio išimkite į atskirą indą, o likusią dalį sutrinkite maisto smulkintuvu. Tuomet viską vėl sudėkite į keptuvę ir kaitinkite tol, kol užvirs.
4. Sriubą patiekite papuošę smulkintais imbierais bei muskato riešutu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos