Ingredientai
- Morkos 3 vnt.
- Apelsinai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Razinos 1 sauja
- Sezamo sėklos 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 0,5 - sulčių
- Medus 2 valg. š.
- Garstyčios 1 valg. š.
- Linų sėmenų aliejus 1 valg. š. tinka ir alyvuogių
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Apelsinus nulupkite ir aštriu peiliu, kad neištekėtų daug sulčių, supjaustykite gabalėliais.
- Morkas sutarkuokite šiaudeliais. Česnakus sutrinkite.
- Sezamų sėklas suberkite į sausą keptuvę ir pakepinkite kelias minutes, kol taps rusvai gelsvos.
- Dubenėlyje sumaišykite citrinų sultis, medų, garstyčias, aliejų, cinamoną, įberkite mažą žiupsnelį druskos.
- Morkas suberkite į lėkštę, sudėkite apelsinus, apibarstykite česnakais, skrudintomis sezamų sėklomis, razinomis. Apšlakstykite padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita