Ingredientai
- Morkos 4 vnt. didelių
- Sezamo sėklos 1 sauja
- Migdolai 1 sauja
- Alyvuogių aliejus 5 ml šlakelis
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Fetos sūris 40 g
- Balzaminis actas 20 valg. š. 1 valg. š. - salotoms ir 200 ml - padažui
- Cukrus 200 g padažui
Kaip gaminti
- Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Sezamus ir migdolus suberkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, į ją suberkite cukrų ir įpilkite pora šaukštų vandens.
- Viską pakepinkite kol išgaruos skystis ir riešutai pasidengs cukraus plutele.
- Morkas sudėkite į lėkštę, ant jų susmulkinkite fetą, berkite riešutus ir viską apšlakstykite aliejumi ir balzaminiu padažu.
Balzaminio acto padažas:
- Actą sumaišykite su cukrumi ir virkite kol šiek tiek sutirštės. Vėliau atšaldykite ir laikykite šaldytuve.
- Šis padažas puikiai tinka ne tik salotoms, bet ir prie mėsos patiekalų.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita