Ingredientai
- Pienas 500 ml
- Cukrus 5 g nebūtinai, tačiau jei dedate cukraus, jis neturi užgožti natūralaus pieno saldumo
- Kardamonas 4 vnt. 4–6 žaliųjų kardamonų ankštys (prieskonių grūstuvėje grūstuvu sulaužykite ankštis, kad pienas pasiektų kardamonų sėklytes)
- Pankolis 5 g sėklų
- Gvazdikėliai 2 vnt. pasirinktinai vienas iš išvardytų prieskonių: 2–3 gvazdikėliai; žiupsnelis šviežiai tarkuoto muskato riešuto; 3–5 kvapieji pipirai; 0,5 arbat. š. kalendrų sėklų arba labai nedaug ciberžolių
Kaip gaminti
- Pieną supilkite į nedidelį puodą ir užkaiskite. Suberkite pasirinktus prieskonius ir cukrų.
- Kol pienas užvirs, retkarčiais pamaišykite, kad neprisviltų dugnas. Saugokite, kad neišbėgtų.
- Užvirusį pieną nukaiskite, uždenkite ir palikite kelioms minutėms, kad įsigertų prieskoniai. Prieš gerdamos nukoškite.
- Patiekite dar šiltą ir gerkite 1–2 val. prieš miegą. Saldžių sapnų.
Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Jogos mityba“
- Noriu patiekalo: Gėrimai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų