Ingredientai
- Obuoliai 5 vnt. dideli
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Sviestas 200 g
- Cukrus 270 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Miltai 360 g
- Soda 1 arbat. š. arba kepimo milteliai
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Supjaustykite obuolius skiltelėmis, juos sumaišykite su cinamonu ir ruduoju cukrumi.
2. Išlydykite sviestą, supilkite ant cukraus ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite.
3. Į jau turimą masę suberkite miltus ir „nugesintą“ sodą. Gerai išmaišykite. Pusę tešlos pilkite į sviestu išteptą kepimo indą. Kad masė mažiau liptų prie šaukšto, šaukštą vis pamirkykite šaltame vandenyje.
4. Pusę obuolių kiekio paklokite ant tešlos, o ant viršaus pilkite likusią tešlą (truputį pasilikite pyrago viršui). Tuomet vėl pilkite likusius obuolius ir viską uždenkite tešla. Pyrago viršų galite pabarstyti ruduoju cukrumi.
5. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Ant karšto pyrago pabarstykite miltelinio cukraus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita