Ingredientai
- Miltai 250 g tešlai
- Sviestas 100 g šalto - tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. nedidelis - tešlai
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis tešlai
- Migdolai 50 g drožlių - įdarui
- Obuoliai 4 vnt. nedideli - įdarui
- Citrinos 1 vnt. sultys - įdarui
- Cukrus 100 g įdarui
- Krakmolas 1 valg. š. įdarui
- Cinamonas 1 arbat. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Iš miltų, sviesto, kiaušinio ir vanilinio cukraus išminkykite tešlą. Iš jos suformuokite rutulį, apvyniokite plėvele ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Migdolų drožles paskrudinkite keptuvėje. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite su cukrumi, krakmolu, migdolais ir cinamonu.
3. Masę sukrėskite į riebalais pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą karščiui atsparų stiklinį ar keraminį indą.
4. Iš tešlos iškočiokite apskritą lakštą ir juo uždenkite indą su obuolių mase. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Dar karštą pyragą galite aptepti marmeladu. Valgykite šaukštu.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė