Ingredientai
- Mielės 20 g
- Cukrus 50 g
- Pienas 230 ml
- Miltai 400 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 2 vnt. kiaušinis ir trynys
- Sviestas 100 g
- Obuoliai 1 kg 1-1,5 kg
- Klevų sirupas 100 ml arba skystas medus
- Obuolių degtinė: (kalvadoso) 40 ml
- Razinos 3 valg. š.
- Migdolai 2 valg. š. malti
- Krakmolas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Mieles ištrinkite su šaukštu cukraus ir šiltu pienu (truputį jo palikite), supilkite ant 100 g miltų, gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių kilti. Į tešlą suberkite likusį cukrų, miltus, įberkite druskos, įmuškite kiaušinį, supilkite ištirpintą sviestą. Užminkykite ir vėl palikite pakilti.
2. Obuolius nulupkite, išdalykite ketvirčiais, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Sirupą supilkite į puodą ir užkaitinkite. Sudėkite obuolių skilteles ir apie minutę troškinkite. Įpilkite degtinės, suberkite razinas, migdolus, supilkite šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
3. Tešlą padalykite į dvi dalis, iš kiekvienos iškočiokite du skritulius. Kepimo formą patepkite riebalais, įklokite vieną dalį tešlos, ištemkite kraštus ir šiek tiek pakelkite į viršų. Ant tešlos paskirstykite obuolius.
4. Ant obuolių masės uždėkite antrą skritulį, kraštus apspauskite, viduryje išpjaukite ertmę garams išeiti. Likusį pieną išplakitevsu tryniu, aptepkite pyragą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 40 minučių.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“