Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Sviestas 1 valg. š.
- Kiauliena 100 g karštai rūkytos filė
- Sūris 100 g čederio
- Svogūnai 1 vnt.
- Pievagrybiai 100 g šviežių
- Pomidorai 2 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, maltų
Kaip gaminti
1. Kumpį supjaustykite smulkiais kvadratėliais, nuplautus ir nusausintus pievagrybius – griežinėliais, pomidorus – kubeliais.
2. Smulkintus svogūnus pakepinkite karštuose riebaluose.
3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius sumaišykite su smulkintu kumpiu, pomidorais, pievagrybių griežinėliais.
4. Pagal skonį masę dar pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.
5. Kiaušinių baltymus standžiai išplakite ir atsargiai sumaišykite su trynių ir pievagrybių mase.
6. Gilioje nepridegančioje keptuvėje išlydykite sviestą, sukrėskite paruoštą masę ir kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 3 minutes.
7. Ugnį sumažinkite, omleto viršų apibarstykite smulkintu čederiu (pora šaukštų palikite), keptuvę uždenkite ir omletą kepkite dar 3–5 minutes.
8. Tiekdama omletą apibarstykite likusiu čederiu. Tiks papuošti šviežiais žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita