Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. labai didelės (po 200–250 g), gerai nušveistos, bet neskustos
- Alyvuogių aliejus 180 ml padažui ir dar šiek tiek bulvėms
- Kiaušiniai 4 vnt. minkštai virti
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Kiaušinių tryniai 2 vnt. padažui
- Citrinos sultys 3 valg. š. padažui
- Petražolės 1 sauja šviežių, smulkiai sukapotų; padažui
- Tunas 120 g kokybiško, konservuoto aliejuje, nusunkto; padažui
- Kaparėliai 20 g padažui
- Ančiuviai 2 vnt. filė puselės, nusunktos ir nusausintos; padažui
- Česnakai 1 skiltelės stambiai sukapota; padažui
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros (režimas – su vėjeliu);
2. Dėkite bulves ant nedidelės skardos, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite 50–55 min. arba kol odelė bus rusva, traški, o vidus įsmeigus medinį pagaliuką – minkštas.
3. Kol bulvės kepa, paruoškite padažą. Į nedidelį elektrinio smulkintuvo indą dėkite trynius, citrinos sultis, didžiąją dalį petražolių, tuną, pusę kaparėlių, ančiuvius ir česnaką. Smulkinkite apie minutę iki masės su nedideliais gabaliukais, o tada plona srovele pilkite alyvuogių aliejų, kol padažo konsistencija primins majonezą.
4. Kai būsite pasiruošę patiekalą tiekti, įpjaukite kiekvieną bulvę giliai, tačiau neperpjaudami pusiau, kiek suspauskite iš šonų, kad vidus suminkštėtų, pabarstykite druska, tada dėkite po šaukštą padažo, o ant viršaus dėkite perpus perpjautą kiaušinį. Pabarstykite likusiomis petražolėmis, kaparėliais, šlakeliu aliejaus ir tiekite.